Trøgstad Sparebank etablerer seg i Askim

I 2022, åpner Veksthuset Askim – midt i Askim sentrum. Dette er en spennende nysatsing der Trøgstad Sparebank, Aktiv Eiendomsmegling og Smaalenenes Advokatkontor satser sammen på personlig rådgivning om økonomi, eiendom og juss. Flere bransjer innen rådgivning er på vei inn i Veksthuset.

-Veksthuset Askim skal bli en hyggelig og uformell møteplass for vekst, innovasjon og personlig rådgivning i Indre Østfold, både for den enkelte og for næringslivet. Dette skal bli et sted der du kan stikke innom for en kaffe og prat om din økonomi, sier Fredrik Frøshaug avdelingsbanksjef i Trøgstad Sparebank.

I 2022 åpner dørene til Veksthuset Askim, midt i sentrum av Askim, i nyoppussede lokaler i Jernbanegata  Stasjonsmester Frost gate 18–20. Her skal bank, forsikring, eiendomsmegling og advokater samles under samme tak.

Initiativtakerne til Veksthuset Askim er Trøgstad Sparebank, Aktiv Eiendomsmegling og Smaalenenes  Advokatkontor

 

Enklere for folk flest

Gjennom etableringen av Veksthuset Askim er målet å gjøre det enklere for folk å få gode råd om lån, sparing, forsikring, bolig og juridiske avtaler, og å bidra skape vekst for næringslivet i Indre Østfold.

-Vi ønsker å skape en uformell møteplass for personlig rådgivning, enten du trenger banktjenester, forsikring, skal kjøpe eller selge eiendom eller har behov for å snakke med en advokat. Dette er rådgivning du kan ha behov for både når du er ung, i etableringsfasen eller godt voksen. Vi ønsker å være der for deg, når du trenger oss, sier Morten Sæter, styreleder i Trøgstad Sparebank.

 

Satser på landbruket

-Vi ønsker å bidra med kompetent støtte og rådgivning, både til folk flest, men også til næringslivet i Indre Østfold, slik at vi sammen kan skape vekst, innovasjon og nye arbeidsplasser, sier Dingstad-Eriksen.

Trøgstad Sparebank skal blant annet ansette en ny landbruksrådgiver, som skal tilby bønder god og kompetent rådgivning. Dette er Rune Strønes, leder av Trøgstad Sparebanks generalforsamling glad for.

-Mange bønder i Indre Østfold har en komplisert økonomi, der personlig økonomi og næringsøkonomi er tett sammenvevd. Trøgstad Sparebank ønsker å gi disse kundene enda bedre oppfølging, sier Strønes.

 

Råd til boligreisen

Lena Axelsson, daglig leder for Aktiv Eiendomsmegling, ser også frem til åpningen av Veksthuset Askim.

-Bank og eiendomsmegling henger sammen. Begge deler er ofte forbundet med store avgjørelser i livet. Å kjøpe og selge bolig, enten det er for første eller femte gang, er viktige beslutninger som vil påvirke din og familiens økonomi i mange år. Vi snakker gjerne om det som «boligreisen». På denne reisen kan det være godt å snakke med en kompetent rådgiver, enten det er innen bank, eiendom, eller juss, sier Axelsson.

 

Skaff deg gode avtaler

Smaalenes Advokatkontor, som består av fire advokater, blir også en del av Veksthuset Askim.

-Gode avtaler er gull verdt, både for privatpersoner og i næringslivet. I mange faser av livet er det å få juridisk rådgivning noe av det smarteste du foretar deg, enten det er snakk samboerkontrakter, kjøp av hus sammen eller fordeling av arv. I dag kan kundene ordne det meste selv på nettet, men vi er også opptatt av å tilby personlig rådgivning når du trenger det, sier Thor Anders Smith Hoen, advokat i Smaalenes Advokatkontor.

Den lokale eiendomsutvikleren Erik Svarstad eier bygget i Jernbanegata som nå skal pusses opp før Veksthuset Askim flytter inn. Østre Linje Arkitekter har fått oppdraget med å transformere det tidligere banklokalet til moderne og lyse kontorlokaler. Bygget er arkitekttegnet og ble bygd i 1982 for å huse Den Norske Creditbank. Bygget har allerede veldig gode kvaliteter å bygge videre på.

Samarbeidspartnere bak Veksthuset Askim har plass til flere – Vi skal være med å løfte Askim. Vi er overbevist om at vi blir sterkere sammen, sier Dingstad-Eriksen.

 

Ledige stillinger

Trøgstad Sparebank utlyser følgende ledige stillinger:

Landbruksrådgiver ved Veksthuset Askim

PM-rådgivere bank og/eller forsikring